Τι θα πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε μεταφύτευση

Ο δεκάλογος της σωστής μεταφύτευσης
16 Ιανουαρίου 2021
Πως μεταφυτεύουμε
16 Ιανουαρίου 2021
Show all

Τι θα πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε μεταφύτευση

Παρότι δεν είναι δύσκολη η μεταφύτευση, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδικασία για να διατηρήσετε υγιή τα φυτά σας. Εδώ σας έχουμε μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν όταν κάνετε μεταφύτευση.

Αν και η μεταφύτευση φαίνεται απλή, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε μεταφύτευση ώστε να διατηρήσετε υγιή τα φυτά σας.

Να θυμάστε πως η μεταφύτευση δεν είναι κάτι φυσικό για ένα φυτό και όταν αλλάζετε το δοχείο του ή το σημείο που βρίσκεται υπάρχει περίπτωση να το βλάψετε. Να έχετε υπόψιν σας πως στο φυσικό του περιβάλλον δεν θα μεταφυτευόταν ποτέ.

Έτσι, η μεταφύτευση είναι μια μεγάλη αλλαγή γι’ αυτό και αν δε γίνει σωστά, μπορεί να αποδυναμώσει σημαντικά το φυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το φυτό ίσως επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό, σε σημείο που μπορεί να πεθάνει. Συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε ορισμένες συμβουλές ώστε να κάνετε σωστή μεταφύτευση.

Συμβουλές για να κάνετε μεταφύτευση

Η εποχή

Κάποιες εποχές είναι καλύτερες από άλλες για μεταφύτευση. Η επιλογή της σωστής εποχής θα βοηθήσει το φυτό να προσαρμοστεί ταχύτερα στο νέο του περιβάλλον.

Για να κάνετε μεταφύτευση σε ένα φυτό που μόλις αγοράσατε, είτε αυτή γίνεται σε γλάστρα είτε στο έδαφος, δεν παίζει ρόλο η εποχή. Η μεταφύτευση των νέων φυτών μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή χωρίς να βλάψει ιδιαίτερα το φυτό. Αυτά τα φυτά μπορούν να μεταφυτευτούν άμεσα.

Από την άλλη, αν μεταφυτεύετε ένα φυτό από το έδαφος σε μια γλάστρα, η εποχή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο λόγος είναι πως η διαδικασία περιλαμβάνει την πρόκληση ζημιάς στις ρίζες του, έτσι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε μέχρι να ελαχιστοποιηθεί η δραστηριότητα του φυτού. Η καλύτερη εποχή λοιπόν είναι ο χειμώνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.